Συνταγές
Πολύ ωραίο σνακ μπομπότα για πρωινό και όχι μόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση
4 αυγά, μισό ποτήρι νερό, 1 μισό ποτήρι καλαμποκάλευρο και 1 ποτήρι αλεύρι άσπρο ανακατεμένο με 1 μπέικιν, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 2 ποτήρια γιαούρτι, 400 γρ. τυρί φέτα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα. Με το σύρμα ή το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το λάδι, γιαούρτι, τα αλεύρια που είναι ανακατεμένα, το μπέικιν, το νερό και τέλος τρίβουμε το τυρί.
Λαδώνουμε το πυρέξ ή ταψάκι και ψήνουμε.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για θαυμάσια τυροπιτάκια πολύ αφράτα με υπέροχη ζύμη και γέμιση με φέτα και μυζήθρα νωπή!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Την επόμενη μερα μπορείς να τα ζεστάνεις λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και είναι σαν να βγήκαν μόλις από το φούρνο.
ΥΛΙΚΑ
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ.
1 ποτήρι χλιαρό γαλα
1ποτήρι χλιαρό νερό
1ποτήρι ηλιελαίο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
700 γραμ. αλεύρι γοχ., περίπου για μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνω να φουσκώσει 30-40 λεπτά.
Γέμιση
500 γραμ. φέτα, (εγώ έβαλα μισό φέτα μισό μυζήθρα), ένα αυγό, πιπέρι και ένα γιαουρτάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις φουσκώσει η ζύμη ανοίγω, γεμίζουμε και κλείνουμε με πιρούνι, περνάμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”