Συνταγές
Πολύ ωραίο και αγαπημένο γλυκό Banoffee (απολαυστικό μπανόφι)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο mult
110γρ.βούτυρο και ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
3 μπανάνες
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
σοκολάτα σε νιφάδες
Μπορούμε να την κάνουμε και σε pyrex.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Λιώστε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώστε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι , πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.
Απλώστε το έτοιμο καραμελωμένο γάλα στην κρύα κρέμα. Καλύψτε με μια στρώση φέτες μπανάνας και στην συνέχεια με μια στρώση σαντιγί και πασπαλίστε με νιφάλες σιοκολάτας.
Ή αντί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα βάζεις:
120γρ. βούτυρο
100γρ.ζάχαρη
400γρ.ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Λιώστε 120γρ.βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήστε το να βράσει.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5΄-8′, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
Στρώστε το μείγμα πάνω από τη κρύα πια βάση σας και αφήστε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ όμορφα κεράσματα – υπέροχες τρούφες μπανόφι.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα Digestive
2 μπανάνες πολύ ώριμες
2 κσ καλά γεμάτες καραμελωμενο ζαχαρουχο
2 σοκολάτες κουβερτουρα για την επάλειψη 125 γρ ή κάθε μία
2 κσ λάδι ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μουλτι τα μπισκότα τις μπανάνες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με το ζαχαρουχο. Τα κάνουμε μπαλάκια τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν.
Λιώνουμε τις σοκολάτες με 2 κσ λάδι ηλιέλαιο σε μπεν μαρί. Κάνουμε την επάλειψη και γαρνίρουμε με λίγο ζαχαρουχο.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.