Συνταγές
Πολύ ωραίο κέικ σούπερ αφράτο και γευστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
• 4 αυγά
• 200 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ ανακατεμένο με 1 φακελάκι baking powder)
• 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού
• 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Ολα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το κακάο) στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4 λεπτά.
Έπειτα, χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Βάλτε σε ένα μπολ το ένα μέρος και το δεύτερο στον κάδο όπως είναι.
Ρίξτε 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο, χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στην συνέχεια αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Με μια κουτάλα ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα, και μετά το μείγμα με το κακάο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να κάνουμε τα εσωτερικά σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα περίπου.
Μπορείτε να ρίξτε άχνη ζάχαρη στο σερβίρισμα.
Σημείωση: Εάν δείτε ότι το σκούρο μέρος (αυτό με το κακάο) γίνεται πιο πηχτό ρίξτε λίγο γάλα για να το αραιώσετε)
το φλιτζάνι του τσαγιού που μετράω είναι περίπου 200 ml
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.