Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού νεράντζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα έκοψα και τα ειδα αφρατα και σκέφτηκα δεν φταχνο. Το ευτιαχνε η μαμά μου την ρώτησα και νατο .
3 κιλα φλούδα τριάμισι ζαχαρη 5 νερό 1 λεμονι χυμο 3 βανιλιες.
Ξινουμε το νερανζι το κοβουμε σε φέτες όπως το πορτοκαλί ενα ενα τα κομμάτια τα κανουμε ρολακια και βαζουμε μια οδοντογλυφίδα για να σταθεί.
Οταν τα τελιοσα τα βαζουμε σε πολύ νερό σε λεκανι τα αλαζο 3 νερα και την επόμενη μερα βαζουμε σε κατσαρόλα τα βαζουμε 2 χέρια για 15 λεπτά τα αδιασα και τα εβαλα σε σουρωτήρι στην συνέχεια στρονουμε μια πεστετα και τα αφήνουμε για ολοι την νύχτα ενο βγαζουμε της οδοντογλυφίδες .
Την επόμενη βαζουμε το νερό την ζάχαρη να παρη βρασι Ρίχνουμε το νερανζι το αφήνουμε να βράσει στο τελος οταν δεση Ρίχνουμε της βανιλιες και το χυμό λεμονιού.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Από τα πιο ωραία γλυκά κουταλιού – απλά τέλειο!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Βασιλακοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
8 μέτρια πορτοκάλια 1 κιλό ζάχαρη 2 κούπες νερό ξύνουμε τά πορτοκάλια με τόν τρίφτη ελαφρώς τα ζεματαω 2 νερά από την ώρα που βράζει το νερό 5 λεπτά τά βάζουμε σέ κρύο νερό νά σταματήσει ο βρασμός τά βάζω μετά σέ μία πετσέτα χοντρή να τραβήξει τά υγρά
τά άφηνουμε 7 ώρες μετά βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά ρίχνω τα πορτοκάλια αφού τά έχουμε κόψει από την ώρα που πού αρχίζει ο βρασμός με το πορτοκάλι 10 λεπτά τό αφήνουμε 24 ώρες να βγάλει τα υγρά μετά ξανά βράσιμο άλλα 10 λεπτά από ώρα τού βρασμού
μετά βγάζουμε το πορτοκάλι με μια τρυπητή κουτάλα δένουμε καλά το σιρόπι αφού δέσει το σιρόπι ξανά τά πορτοκάλια μέσα στο σιρόπι και τό βράζουμε 5 λεπτά λεμόνι χυμό και τέλος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Βασιλακοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”