Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό καταΐφι – απλή συνταγή
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κανταιφι 250 γραμ βουτυρο αγελαδινο (Κλαριφιε ) καρυδι ,,κανελα ,,καρύδι τριμμενο για την γεμιση
ΣΙΡΟΠΙ
3,5 φλυτζ νερο ,,4 φλυτζ ζαχαρη ,?λιγο χυμο Λέμονι ή γλυκόζη (εγώ έβαλα λεμόνι )
2 ξυλάκια κανέλα κευλανης
Εκτελεση
κόβουμε το κανταιφι σε λωρίδες κ τοποθετούμε το μιγμα των καρυδιων στην ακρη της λωριδας ,,κ τυλιγουμε σε ρολο ελαφρα
απλά Οταν στρώσουμε το ταψι ραντίζουμε με το βουτυρο κ ψήνουμε με σε προθερμασμένο στους 180′ βαθμους σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά και χωρίς αλουμινόχαρτο μεχρι να ροδίσει
Το γλυκό ζεστό κ το σιρόπι κρύο
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τραγανά αλμυρά καταϊφάκια
Υλικά
500 γρ καταΐφι
τυρί φέτα, κασέρι σαλάμι
4 αυγά
1 νουνού μικρό + 1 φλ γάλα
1 βιταμ 250γρ
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνουμε το καταΐφι και το ανοίγουμε με το χέρι να αφρατέψει.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη φέτα και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο κασέρι και σαλάμι
3. Παίρνουμε λίγο απ το καταΐφι το βάζουμε κάτω και στη μέση βάζουμε μια κουταλιά απ τη γέμιση. Το κλείνουμε προσεχτικά σαν πιτάκι και το πιέζουμε να κλείσει το καταΐφι.
4. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά.
5. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
6. Περιχύνουμε στα καταϊφάκια το λιωμένο βούτυρο και απο πάνω ρίχνουμε τα αυγά
7. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια νύχτα ή έστω για 4-5 ώρες να μαλακώσει, να απορροφήσει τα υγρά
8. Ψήνουμε κατευθείαν στους 180 για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το καταΐφι και να μην έχει υγρά
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki