Συνταγές
Ρεβυθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη και πεντανόστιμη !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρεβύθια
2 κρεμυδια ξερα ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιασουν. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγανι βάζουμε λάδι και σωταρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
μετά βάζουμε τα ρεβύθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που εβρασαν τα ρεβύθια.
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλωσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραίοι ρεβυθοκεφτέδες με υπέροχη κρούστα
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πεντανόστιμες χρυσαφένιες μπουκιές που λιώνουν στο στόμα!
ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ με μία κουταλιά της σούπας σόδα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
μία πιπεριά
μία ντομάτα
λίγο λάδι
ένα τέταρτο τυρί φέτα
6 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι και
μιάμιση κουταλιά του γλυκού μείγμα βοτάνων για ψητά κρέατα
1 ποτήρι αλεύρι για τη γέμιση και
αλεύρι για να πανάρουμε τα κεφτεδάκια να τα τηγανίσουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη αφού έχουμε βράσει τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν τα πολτοποιούμε όπως κάνουμε τον πουρέ
Ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο την πιπεριά τριμμένη την ντομάτα τριμμένη το λάδι τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη το τυρί αλάτι πιπέρι και το μείγμα βοτάνων
Ανακατεύουμε πολύ καλά ρίχνουμε και το λάδι και τελευταία το αλεύρι κάνουμε μικρά μπαλάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.