Συνταγές
Πολύ ωραία τούρτα Κωκ , με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γλάσο σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
150γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κάψουλες βανίλια
60 γρ κόρν φλάουρ
60γρ αλεύρι γοχ
3 κρόκους από μεγάλα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τούς κρόκους σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά, ρίχνουμε 200γρ από το κρύο γάλα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν όλα καλά
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα , αφήνουμε να βράσει και πήξει συνεχώς ανακατεύοντας. Αφού βράσει και πήξει καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να επάπτετε στην επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο. Μετά όταν κρυώσει χτυπάμε καλά να αφρατέψει.
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τόν φούρνο σέ 170 ° στον αέρα
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ταψί 32 εκ.
6 μεγάλα αυγά χωρισμένα
200γρ ζάχαρη
125γρ αλεύρι γοχ
35γρ κόρν φλάουρ
2 πρεζες αλάτι
2 βανίλιες
2 κγ μπέικιν πάουντερ
50γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε τη 1/3 ζάχαρη χτυπάμε σε μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με τη υπόλοιπη ζάχαρη να φουσκώσει καί να διπλασιαστεί, ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μαρίζ τα δύο μίγματα μαζί και συμπληρώνουμε τα στερεά υλικά ανακατεύουμε απαλά τέλος το βούτυρο.
Ρίχνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Όταν κρυώσει κόβουμε οριζόντια στη μέση με ένα μαχαίρι η κλωστή.
Για το σιρόπι
100γρ ζάχαρη
100γρ νερό βράζουμε 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
Για το γλάσο
250γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα
250γρ κρέμα γάλακτος
1 κσ βούτυρο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε το βούτυρο.
Μοντάρισμα τούρτα Κωκ
Με ένα πινέλο ραντίζουμε τις κομμένες επιφάνειες με το κρύο σιρόπι. Απλώνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Περιχύνουμε με γλάσο.
Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μερικές ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”