Συνταγές
Πολύ ωραία μαρμελάδα πορτοκάλι – έγινε μυρωδάτη και ολόχρυση.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα και σκούπισα τα πορτοκάλια.Ήταν περίπου 3 κιλά. Τα έξυσα στον τρίφτη και κράτησα το ξύσμα σε δοχείο στην κατάψυξη για μελλοντικές χρήσεις.
Τα καθάρισα και πέταξα το άσπρο. Από κάθε πορτοκάλι αφαίρεσα τα κουκούτσια και εσωτερικά το άσπρο στο κέντρο τους.
Τα ζύγισα -τα δικά μου ήταν 2 κιλά και 360 γρ- και τα έκοψα ψιλά κομματάκια.Κράτησα μια κούπα κομματάκια και τα υπόλοιπα τα έφερα μια γρήγορη βόλτα στο μπλεντεράκι.Απλώς να κοπούν λίγο.
Τα άδειασα σε 5λιτρη κατσαρόλα και τα έβρασα 15 λεπτά ξαφρίζοντας. Μετά πρόσθεσα μισό κιλό ζάχαρη για κάθε κιλό φρούτου-συνολικά δηλαδή 1.180 γρ- ανακάτεψα και άφησα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε πότε και ξαφρίζοντας.
Για να δέσει η μαρμελάδα χρειάστηκαν 45 λεπτά.
Άδειασα σε αποστειρωμένα βαζάκια (πλυμένα βάζα, ανάποδα πάνω σε πετσέτα στο φούρνο στους 130 βαθμούς επί 15 λεπτά- τα τελευταία 5 λεπτά μαζί με τα καπάκια τους).
Βγήκαν 5 ½ βαζάκια.
* κράταμε ένα μέρος του πορτοκαλιού σε κομματάκια για να έχει περισσότερο “σώμα” η μαρμελάδα!
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.