Συνταγές
Πολύ ωραία και αφράτα τσουρεκοκούλουρα
Η Συνταγή είναι από κ. ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ζάχαρη (όχι γεμάτες)
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1.5 κούπα σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
3 αυγά
2 μπέικιν
2 βανίλιες
Μαχλέπι
Αλεύρι (λίγο λιγότερο από κιλό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπορείτε να χτυπήσετε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος με το χέρι σας να προσθέτετε το αλεύρι.
Χτυπάμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη,τα αυγά,τις βανίλιες,το αλάτι,το μπέικιν,το μαχλέπι και το γιαούρτι.
Σταματάμε το μίξερ κ προσθέτω ανακατεύοντας με το χέρι το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει λίγο στα χέρια.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Κάθε φορά που θα ξεκινάτε να φτιάξετε το σχέδιο που επιθυμείτε,θα αλείφετε τις παλάμες σας με λίγο σπορέλαιο.Τα απλώνετε στο ταψί και τα αλείφεται με κρόκο.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αέρα…μόλις πήραν χρώμα τα έβγαλα..μην τ αφήσετε να ψηθούν παραπάνω γιατί δεν θα είναι τόσο αφράτα.Σχεδόν αμέσως κλείστε τα σε μπολ για να διατηρηθούν μαλακά.
Είναι ότι πρέπει για τα παιδιά σας στο σχολείο.Κάποια τα κανουμε γεμιστά με μερέντα..
Η Συνταγή είναι από κ. ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΙΔΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.