Συνταγές
Πολύ πολύ ωραία σπανακόπιτα με ωραία γέμιση καλοψημένη, τραγανό φύλλο και σίγουρα πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό σπανάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 – 5 κρεμμυδάκια χλωρά
2 πράσα
2/3 από το ματσάκι άγριο μάραθο
Δυόσμο
Μυρωδιές (καυκαλίδες, σέσκουλα, λάπατα, αγγουρίτσα, άγρια μυρώνια)
2 αυγά
500 γρ τυρί Φέτα ή όσο θέλετε
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
1 Κιλό αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 Κοφτά κουταλάκια γλ αλάτι
Νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Το ζυμάρι γίνεται πολύ , φτιάχνω και τυρόπιτες από αυτό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές.
Κόβουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να μαραθούν.
Κόβουμε τα σπανάκια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να βγάλουν τα υγρά τους, τα στύβουμε πιέζοντας τα στις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε όλες τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, τα πράσα με το κρεμμύδι, το τυρί τα αυγά το πιπέρι και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε 11 φύλλα το πρώτο το ψήνω και το τρίβω μέσα στη γέμιση να απορροφήσει τυχόν υγρά.
Έχουμε λαδώσει το ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα κάτω λαδώνοντας κάθε ένα που βάζουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ανάμεσά τους και το επάνω.
Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν σε κόθρο χαράζουμε σε κομμάτια καταβρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου περίπου μιάμιση ώρα.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “σπανακόπιτα”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”