Γλυκα
Πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη πάστα ταψιού!
Δες μία πολύ ξεχωριστή πάστα ταψιού, που πρέπει να δοκιμάσεις το συντομότερο! Το παντεσπάνι της είναι μέσα στο σιρόπι και η κρέμα της θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το παντεστάνι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
50 γρ. κακάο
4 κουταλιές λάδι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
50 ml. κονιάκ
2 κουταλιές καφέ
για την κρέμα
400 ml. κρέμα γάλακτος
400 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
νιφάδες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ και τον καφέ. Βάζουμε το κατσαρολάκι στην κουζίνα να βράσει και ανακατεύουμε για λίγο έως ότου το σιρόπι να είναι έτοιμο.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ σπάζουμε τα αυγά, και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε και ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέηκιν και τις βανίλιες. Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ έως ότου να γίνουν ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και αδειάζουμε σε αυτό την ζύμη για το παντεσπάνι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει το παντεσπάνι, ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του. Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό.
Με ένα καλαμάκι, κάνουμε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγί. Κατόπιν, συμπληρώνουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε την κρέμα επάνω από το παντεσπάνι την στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και η πάστα μας είναι βασικά έτοιμη.
Κατόπιν, την κόβουμε σε κομμάτια με το μαχαίρι, και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας ή με τρούφα.
Μετά και από αυτό το βήμα, η πάστα ταψιού έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να σερβίρετε!
Δες την συνταγή στο βίντεο εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Εδώ θα βρεις μερικές ακόμα ιδέες για πάστα ταψιού!