Συνταγές
Πολύ νόστιμες πατατοκεφτέδες στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5-6 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοκεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι λίγο ρίγανη τριμμένη
1 αυγό
2-3 Κ.σ αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις αλεθουμε ζεστες με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ και τις αφηνω να κρυώσουν καλά
Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι το αυγό το τυρί τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι και το αλεύρι και ανακατέυω καλά. Πλαθουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδοκολα
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από επάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα γυρνώντας τα μια φορά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Τι λαχταριστά κολοκυθοπατατοκεφτεδάκια φτιάξαμε! καλοφτιαγμένα με ωραία και πλούσια υλικά.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κίτρινο κολοκύθι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
Μισό κιλό πατάτες βρασμένες, λιωμένες
Ένα κρεμμύδι τριμμένο
Τρία φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αρκετά Φρέσκα φύλλα δυόσμου και μαϊδανου ψιλοκομμένα (από μισό ματσάκι)
Αλατοπίπερο , λίγη πάπρικα γλυκιά
Μισό κ.γλ.κουρκουμά
Δύο αυγά ελαφρά χτυπημένα
Μία κούπα τυριά ό, τι θέλετε, κεφαλογραβιερα, παρμεζάνα , φέτα…
Τριμμένη φρυγανιά, ή λίγο αλεύρι για το μίγμα
Αλεύρι και φρυγανιά για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά και αλεύρι με φρυγανιά στο τελος, μέχρι να γίνει ένα μίγμα που να πλάθεται, σχετικα!
Βάζουμε για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Μετά, παίρνουμε κουταλιές, τις πλάθουμε λίγο τις πανάρουμε στο μίγμα αλευρου-φρυγανιας και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδισουν!!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.