Συνταγές
Πολύ νόστιμα κανελόνια για όλα τα γούστα με σπανάκι και με κιμά …. ώστε να μένουν όλοι ευχαριστημένοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 πακέτο κανελόνια
400 γρ ανθότυρο
200γρ παρμεζάνα
3 κουτ.σουπας κεφαλογραβιερα
2 αυγα
Αλάτι,πιπέρι
Σπιτική σαλτσα ντοματας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε πλένετε το σπανάκι και το ζεματατε σε ζεστό νερό.Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε.Βάζετε σε λεκανη το σπανακι το ανθότυρο την παρμεζανα την κεφαλογραβιερα τα αυγα αλατι πιπερι κι ανεκατευετε να γίνουν ένα μίγμα.
Γεμίζετε τα κανελόνια αφου τα βάλετε προηγουμένως σε νερο που βραζει για λιγο και τα αφησετε νσ στραγγισουν σε πετσετα.Γεμίζετε τα κανελόνια με το μιγμα του σπανακιου.
Ριχνετε τη μιση σαλτσα ντοματας σε πυριμαχο σκευος κι απο πανω στρωνετε τα κανελονια.Περιχύνετε με την υπόλοιπη σαλτσα πασπαλίζετε με λίγο τυρί λιγη κρεμα γαλακτος και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτα περίπου.Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί εχετε.
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ.
Για τον κιμα
Κιμας μοσχαρισιος
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα
Εκτελεση
Βαζουμε πρωτα τον κιμα σκετο στην κατσαρολα μεχρι να απορροφησει ολα του τα υγρα ,τον σπαμε καλα με ενα πιρουνι να μην μενουν χονδρα κομματια,τελος τον σβηνουμε με το ξυδι για να σπαει αυτη η μυρωδια του κρεατος,ριχνουμε το λαδι τα κρεμμυδια το σκορδο τον μαιντανο, και βαζουμε 4 μεγαλες κουτ της σουπας σπιτικη σαλτσα ,τα μπαχαρικα μου λιγο νερακι και στην χυτρα μου για 20 λεπτα .
Ανοιγουμε και αν εχει νερο μεσα συνεχιζουμε με ξεσκεπαστη την κατσαρολα μεχρι να δεσει η σαλτσα του..Γεμιζουμε τα κανελόνια και τα βαζουμε σε ταψι ριχνουμε μπολικο τυράκι κ νερο περίπου να τα σκεπάζει ψήνουμε μεχρι να γίνει το φαγητό στους 180.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.