Συνταγές
Πολύ εύκολη σφολιάτα έτοιμη σε 10 λεπτά για αλμυρή ή γλυκιά γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Margarita Kariwtou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
170 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο παγωμένα ( σε πλάκα όχι soft)
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Περίπου 80 γρ νερό παγωμένο από το ψυγείο
Λίγο αλατάκι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια και με τα δάχτυλα σπάμε λίγο την μαργαρίνη με το αλεύρι,να ενωθούν ελαφρώς!
Ρίχνουμε το νερό τόσο όσο ώστε να μαζευτεί σε μπάλα η ζύμη.
Την μεταφέρουμε στο πάγκο της κουζίνας και κάνουμε τα κλασικά διπλώματα για την κλασική σφολιάτα, 5 διπλώματα σε φάκελο ( δίπλωμα- άνοιγμα- δίπλωμα κ.ο.κ), πασπαλίζοντας με ελάχιστο αλεύρι ,με τον πλάστη!
Βαζουμε την ζύμη ,τυλιγμένη σε μεμβράνη στο ψυγείο μια ώρα και είναι έτοιμη για χρήση
Βγάζουμε,ανοίγουμε σε παρλ/μο ,με ελάχιστο αλεύρι και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε για μικρά ή μεγαλύτερα πιτάκια
Γεμίζουμε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση
Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι ή εβαπορέ αδιάλυτο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 190 – 200 β για 35- 40 λεπτά περίπου
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο λαχταριστή σφολιάτα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”