Chk
Πολύ απλά στην παρασκευή τους και νόστιμα – είναι τα ροξάκια που θα λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ίσως το καλύτερο σιροπιαστό μαζί με το μπακλαβά είναι τα ροξάκια!
Υλικά
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη
1 αυγό
Μισό ποτήρι λάδι
Μισό ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Για την πάστα κακάου
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Αρχικά, ας ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.
Όταν το σιρόπι μας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και το βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το αυγό, το λάδι, το γάλα, το ξύδι, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και χτυπήστε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη.
Παίρνουμε το ένα από τα 4 κομμάτια και προσθέτουμε κακάο , φουντούκια και ζυμώνουμε καλά. Αυτό το κομμάτι το χωρίζουμε σε τρία μέρη και το κάνουμε ρολά.
Έχουμε δηλαδή τρία κομμάτια λευκής ζύμης και τρία καφέ.
Τοποθετούμε στο πάγκο ένα φύλλο λαδόχαρτου και τοποθετούμε το ένα από τα τρία κομμάτια λευκής ζύμης. Τοποθετούμε από πάνω άλλο φύλλο λαδόχαρτου και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.
Τοποθετούμε στην άκρη του λευκού φύλλου ζύμης το ένα καφέ ρολό και γυρνάμε σε κύλινδρο.
Κάνουμε το ίδιο και στα άλλα δύο κομμάτια λευκής και καφέ ζύμης.
Κόβουμε τα ρολά σε πάχος περίπου 2 cm.
Τα πιέζουμε ελαφρά.
Στο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τα ροξάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° C για περίπου 30 λεπτά.
Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.
Ενώ τα ροξάκια είναι ζεστά, ρίχνουμε το σιρόπι και αφήστε τα για τουλάχιστον 3-4 ώρες .
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ. Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος ΕΔΩ
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά ροξάκια ever!