Συνταγές
Πολίτικη συνταγή για λαχταριστούς και όμορφους ατσμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Klonaridou Kesiloglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 ποτήρι λάδι ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερό
1 αβγό
2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας αλάτι
80 -100 γρ μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για μέσα. ( θα σας βάλω βίντεο να δείτε τι εννοώ)
Σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα κ ένα αβγό τον κρόκο.
Εκτέλεση:
Σ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά χλιαρά , το αβγό -αλάτι-ζάχαρη ,ρίχνουμε κ τη μάγια προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου. Πλάθουμε μπαλίτσες κ ανοίγουμε κ μέσα βάζουμε το βούτυρο και μετά σε λωρίδες μικρές στρίβοντας σαν κορδόνι κι ενώνουμε τις δυο άκρες .έτσι συνεχίζομαι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε με τον κρόκου του αβγού και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20- 25 λεπτά. ( μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα να κρυώσουν με μια πετσέτα κουζίνας για να είναι μαλακά μέχρι να θέλει κάποιος να ξανά φάει)
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Klonaridou Kesiloglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.