Συνταγές
Φτιάξτε μόνοι σας τα αγαπημένα πολίτικα σιμιτία για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
100 γρ. χλιαρό νερό, 200 γρ. χλιαρό γάλα, 5 γρ. ξηρή μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. αλεύρι, αυτά είναι για το προζύμι
30 γρ. ηλιέλαιο, 8 γρ. αλάτι, 20 γρ. μαλακό βούτυρο, 480 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
60 γρ. μελάσα και 60 γρ. νερό, 200 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφού ετοιμάσουμε το προζύμι μας όπως είναι γραμμένα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε για 10′ σε ένα ζεστό μέρος.
Παίρνουμε το σκεύος με το φουσκωμένο προζύμι και ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι.
(Εγώ το έβαλα από την αρχή στον κάδο του μίξερ. Τα δούλεψα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο. Έριξα το μαλακό βούτυρο λίγο – λίγο.
Όταν απορροφούσε το ένα κομμάτι έριχνα το επόμενο.
Σκέπασα τον κάδο και τον έβαλα μέσα στο φούρνο με το λαμπάκι μόνο αναμένο. Όταν διπλασιάστηκε το χώρισα το ζυμάρι σε 8 ίσα μέρη. Κάνουμε μικρά μπαστουνακια και τα αφήνουμε νά ξεκουραστούν. Τα ανοίγουμε σε στενό μακρά κορδόνια. Τα έκανα πλεξούδες, (σας έχω βίντεο).
Τα βουτάμε στην μελάσα και ύστερα στο σουσάμι. Τα αραδιαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25′.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!