Το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό σε αυτή την συνταγή είναι το πλέξιμο και το περίτεχνο αποτέλεσμα που δίνει στην πίτα σας.
Για να ξεπαγώσουμε το φύλλο, το αφήνουμε 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε το φύλλο από το προηγούμενο βράδυ στην συντήρηση.
Απλώνουμε το φύλλο σε μεγάλο ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο. Χωρίζουμε νοητά την σφολιάτα σε 3 μέρη. Χαράσσουμε με κοφτερό μαχαίρι τις 2 άκρες σε λωρίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα…
- Τον τρόπο αυτό κλεισίματος της σφολιάτας μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε με οποιαδήποτε γέμιση. Π.χ. κοτόπιτα, σπανακόπιτα,…
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε στην σφολιάτα με ζύμη για πίτσα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πλεκτό γεμιστό ψωμί ή σε ατομικές μερίδες θα είναι σαν καλτσόνε.
Μπείτε στο ksylinokoutali.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!