Συνταγές
Υπέροχες νόστιμες και λαχταριστές πιτούλες με λουκάνικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι γαλα χλιαρό
1 φακ.μαγια
1/2ποτ καλαμποκέλαιο
1κ.γ ζάχαρη
1κ.γ αλατι
1 αυγό
650-700 γρ περίπου αλέυρι γ.ο.χ
7 Λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε κυβακια
1 φλυτζάνι Τυρι Γκούντα τριμμένη
2 ντομάτες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
1 κρόκος αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα την ζάχαρη την μαγιά και 1-2 κ.σ αλέυρι και ανακατέυω καλά.Αφηνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτω το λάδι το αυγό το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε 12 μπαλάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λίγο λάδι τριγαρίζω το κρεμμύδι προσθέτω τα λουκάνικα να τσιγαριστούν και αυτά μετά τις ντομάτες την πάπρικα τα αφήνω λίγο να τσιγαριστούν και να βγάλει η ντομάτα τα υγρά της προσθέτω και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικο.
Αφήνω να κρυώσει και μετά προσθέτω την τριμμένη γκούντα. παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω στο χέρι μου βάζω γέμιση και τα κλείνω βάζω το κλείσιμο από κάτω και το πιέζω με το χέρι μου να ανοίξει σε πιτακι μετά χαράζω στα 8 και με το χέρι τα ενωνω ανα δύο για να δώσω σχήμα .Αλλά τα έκανα μακρόστενο και απλά έκοψα την επιφάνεια με ψαλίδι.
Αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!Βγαίνουν 12 τεμάχια!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.