ΥΛΙΚΑ
- ○ 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- ○ 3 αυγά
- ○ 320 γρ. γιαούρτι
- ○ 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ○ 1 κ.γ. αλάτι
- ○ 1 κ.γ. ζάχαρη
- ○ 2 κρόκους για το άλειμμα
- ○ 300 γρ. φέτα τριμμένη
- ○ 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- ○ 300 γρ. λουκάνικα για πυροσκί
- ○ 1 αυγό για τη γέμιση
- ○ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ○ σουσάμι, μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα 2 αυγά και το γιαούρτι και αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη μαργαρίνη συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, μέχρι να πάρουμε μία ωραία απαλή ζύμη.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού, χρησιμοποιώντας τον πλάστη.
Με τη βοήθεια μια κούπας, κόβουμε κυκλάκια πάνω στο φύλλο της ζύμης, το ένα κοντά στο άλλο. Χωρίς να μετακινήσουμε τα κυκλάκια της ζύμης, μαζεύουμε τα περισσεύματα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Τοποθετούμε τα λουκάνικα πάνω στα κυκλάκια της ζύμης και τυλίγουμε τα λουκανικοπιτάκια.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμειγνύοντας την φέτα, το κασέρι, το αυγό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε καθένα από τα κυκλάκια της ζύμης, ή ένα μικρό λουκάνικο για πυροσκί, και κλείνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, πατώντας ελαφρά.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε καλά λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με τους κρόκους, τους οποίους έχουμε χτυπήσει μαζλι με 1 κουταλιά νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στοπυς 180°C για 30 λεπτά περίπου, ή ωσότου ροδίσουν.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://projectfood.gr !