Συνταγές
Καταπληκτικά τραγανά και πεντανόστιμα πιροσκι
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλ γάλα
1φλ σπορελαιο
1 αυγό
1κ.γ ζάχαρη
1κ .γ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
4 φλ περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε ενα ενα το γάλα το λάδι το αυγό τη ζάχαρη το αλάτι τη μαγιά και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Εγώ τα έκανα με τυρί φέτα και πατάτα.
Για την πατάτα- τσιγαριζω κρεμμύδι και το άνηθο.
Το βγάζουμε από το τηγάνι και το προσθέτουμε στην βρασμενη πατάτα και με ένα πιρούνι λιώνουμε την πατάτα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Αλεξάνδρα Κυριάκη”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Όπως και να τα πεις γίνονται πεντανόστιμα – πιροσκί ή πισία
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
550 γρ αλευρι για πιτες, 1 φακ. ξερη μαγια, 1 ποτηρι νερο χλιαρο, 3 κ.σ.ελαιολαδο, 1 κ.γ.αλατι,450 γρ φετα τριμμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανιτσα το νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα. Ριχνουμε το λαδι-αλατι ανακατευουμε με συρμα. Ριχνουμε ενα ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Τελος προσθετουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη. Την σκεπαζουμε για 1,5 μιση ωρα. Συνεχιζουμε κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματια. Αυτα τα κομματια με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε φυλλαρακια. Βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε πατωντας τις ακρες με πηρουνι. Βαζουμε να ζεσταθει λαδι και τα τηγανιζουμε ανα δυο και τα βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά πιροσκί !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”