Συνταγές
Γίνονται πολύ αφράτα – σήμερα φτιάξαμε πιροσκί και είναι νηστίσιμα
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τσολερίδη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά :
250 ml χλιαρό νερό (αυτό που έχουν βράσει οι πατάτες)
1 φακελάκι μαγιά
1 κ. σ. Ζάχαρη
1κ.κ. αλάτι
3 κ. σ. αραβοσιτελαιο
450-500 gr. Αλευρι για όλες τις χρήσεις.
Γέμιση :
1/2 κιλό πατάτες, αλατι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό που έχουμε αλατίσει, αφαιρούμε το υγρό που έμεινε και το κρατάμε για τη ζύμη. Τις λιώνουμε. Ψιλοκοβουμε το κρεμμύδι και το σωταρουμε, αφού ξανθυνει το προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας. Αλατιζουμε αν χρειάζεται και βάζουμε και πιπέρι.
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπωλ με τα 250 ml του νερού που κρατήσαμε από τις πατάτες, τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι το λάδι προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε καμιά ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Φτιάχνουμε μπαλάκια γύρω στα 50 γρ. τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια τα οποία γεμίζουμε με την πατάτα.
Τηγανίζουμε τα πιροσκι σε μπόλικο λάδι.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τσολερίδη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.