Ορεκτικα
Αλλη μία εξαιρετική συνταγή – αυτά είναι τα πιο πετυχημένα πιροσκί
εύκολα και γρήγορα πιροσκί που λατρεούν μικροί και μεγάλοι – Το ηλιέλαιο δεν πρέπει να καίει πάρα πολύ
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-1,5 κούπα του νες καφέ γάλα χλιαρό
-1 αυγό σέ θερμοκρασία δωματίου
-1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 25 γρ. νωπή
-1/2 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
-75 γρ. μαργαρίνη μαλακιά
-500 έως 550 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-τυρί φέτα θρυμματισμένη ή κιμά ή λουκάνικο ανάλογα με την προτίμηση στη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Οταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Καλύπτουμε στη συνέχεια το μπωλ με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.
Κατόπιν, δουλεύουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την πλάθουμε σε μορφή ρολό, το οποίο κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα πιροσκί.
Βάζουμε στο φύλλο το υλικό της γέμισης ανάλογα με την προτίμηση.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε λάδι και αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε τα πιροσκί να τηγανιστούν καλά και όταν τα βγάλουμε από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σε σκεύος με αντικολλητικό χαρτί.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πιροσκί” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού