Συνταγές
Ωραιότατη σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης ψητές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος; αφού έχουμε πλύνει καλά τις πιπεριές τις τοποθετούμε και τις ψήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να κάνουν ένα απαλό χρώμα στον αέρα στους 200 βαθμούς…
στην συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές σε μία σακούλα και τις κλείνουμε καλά μέχρι να ιδρώσουν , έτσι με αυτό τον τρόπο η φλωράτος θα βγαίνει Αφού λοιπόν τις καθαρίσουμε τίς βάζουμε σε μία σουπιέρα και ψιλοκόβουμε μαϊντανό
τρίβουμε 2 σκελίδες σκόρδο λάδι αλάτι και ξύδι ανακατεύουμε και σερβίρουμε…!!!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για γεμιστές πιπεριές με φέτα
Υλικά
(για 6 άτομα )
12 πιπεριές “κέρατα”
200 γρ. φέτα σκληρή
1 κτ δυόσμο
½ φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια (αποφλοιωμένη κ’ στραγγισμένη)
1 ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές καλά με άφθονο νερό και με μία κάθετη τομή κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τους σπόρους.
Ανακατεύουμε το τυρί με το δυόσμο και το πιπέρι και γεμίζουμε τις πιπεριές. Κλείνουμε το άνοιγμα μ΄ένα κομμάτι από τη ντομάτα μας.
Το ½ φλιτζάνι ντομάτας που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι αποφλοιωμένη και στραγγισμένη.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και σκορπάμε από πάνω την ντομάτα. Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές και στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα, γυρίζοντας τες προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.foodzine.gr