Συνταγές
Για ξεχωριστές στιγμές: Πιπεράτο ψαρονέφρι με κρέμα τυριού και πουρέ πατάτας.
Σήμερα φτιάξαμε ένα ιδιαίτερο πιάτο με λαχταριστό ψαρονέφρι με διάφορα πιπέρια και μία φανταστική κρέμα τυριού. Το συνοδέψαμε με πουρέ πατάτας. Θα είναι το γκουρμέ πιάτο που θα κάνεις σε έκτακτες περιπτώσεις αλλά και στις γιορτές.
Υλικά
Για τον Πουρέ
2 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο
100 γρ τυρί κρέμα
50 ml γάλα
Πιπέρι-Αλάτι
Για το Ψαρονέφρι
500 γρ ψαρονέφρι
Αλάτι
50 γρ βούτυρο
50 ml κονιάκ
100 ml ζωμό κρέατος
2 κουταλιές διάφορα πιπέρια
Θυμάρι
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τον πουρέ. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
Όσο είναι καυτές οι πατάτες, τις πολτοποιούμε και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά για τον πουρέ και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Συνεχίζουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε φετούλες με πάχος ένα δάχτυλο και τις πατάμε ελαφρώς. Έπειτα, τις αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Κατόπιν, τις σοτάρουμε σε καυτό βούτυρο για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά (ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό) και τις σβήνουμε με το κονιάκ.
Στη συνέχεια, τις βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, τα πιπέρια, το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Τέλος, την περιχύνουμε πάνω από τα φιλετάκια.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με μοσχαρίσια φιλετάκια.
Έτοιμο το πιπεράτο ψαρονέφρι μας. Ιδιαίτερο και νόστιμο φαγητό για ιδιαίτερες στιγμές. Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!