Συνταγές
Πιο πορτοκαλένιο δεν γίνεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ανάποδο κέικ με πορτοκάλια
Η συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Cuisinovia.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 πορτοκάλια σε φέτες
Για το κέικ:
160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
130 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
3 μεγάλα αβγά
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε τη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζετε το χυμό, τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 8 λεπτά.
Μεταφέρετε τις φέτες στη βάση του του ταψιού, περιμετρικά, μέχρι να καλύψετε τη βάση, (οι φέτες να μισοκαλύπτουν η μία την άλλη). Φυλάξτε το σιρόπι.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε ένα μπλεντεράκι, αλέθετε τη φλούδα πορτοκαλιού με τη ζάχαρη. Μεταφέρετε σε μπολ του μίξερ και κτυπήστε με το βούτυρο να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, κτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια.
Προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα με το σιμιγδάλι και το χυμό πορτοκάλι, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού.
Ψήνετε για 55-60 λεπτά μέχρι το κέντρο να είναι ψημένο. Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη στο ταψί, το «ποτίζετε» με το μισό σιρόπι.
Το αφήνετε να σταθεί 15 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Η συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Cuisinovia.