Συνταγές
Πεντανόστιμο και νηστίσιμο – Ωραιότατο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Flora Michaloudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη με βραστό νερό την σόγια κιμά, εγώ εδώ χρησιμοποίησουμε το μισό απο το πακέτο,την αφήνουμε περίπου δυο ώρες και μετά ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε
στεγνώνουμε και την χρησιμοποιουμε όπως τον κανονικό κιμά ,σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο,κρεμμύδι και δυο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
ρίχνουμε την σόγια και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, 2 τριμμένα καρότα,2 κουταλιές πελτέ,μαιδανό αλάτι πιπέρι και νεράκι.
Οταν ελαφρώς κρυώσει γεμίζουμε τα κανελόνια, τα αραδιάζουμε σε πυρέξ, ρίχνουμε λίγο νεράκι με γάλα αμυγδάλου και την υπόλοιπη σάλτσα απο τον κιμά και τα σκεπάζω με λαδόκολλα
ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο και όταν ψηθεί, βγάζουμε την λαδόκολλα
ρίχνουμε τριμμένη νηστίσιμη φέτα και κίτρινο νηστίσιμο τυρί και μόλις λιώσουν σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε ακόμα λίγο μέσα.
Η Συνταγή είναι από Flora Michaloudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραίο φαγητό πεντανόστιμα κανελόνια
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελόνια
500 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα τριμμένη
Αλάτι πιπέρι θυμάρι μαϊντανό μπαχάρι κανέλα
200 γρ φέτα
1 σκελίδα σκόρδο
Για τη κρέμα
1 μισή γάλα λ
3 αυγά
2 κ ς βούτυρο
100 γρ κασέρι 5 κ ς κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το κιμά με κρεμμύδι μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά τέλος τη ντομάτα αφήνουμε να σωθούν τα υγρά
Φτιάχνουμε τη κρέμα βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα με το βούτυρο όταν ζεσταθεί χτυπάμε τα αυγά με το κορνφλαουρ και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χυλωσει ρίχνουμε και τη φέτα με το κασέρι
Ρίχνουμε λίγη από τη κρέμα στο κιμά γεμίζω τα κανελόνια με ένα μικρό κουτάλι
Σε ένα πυρέξ που έχουμε ρίξει λίγη κρέμα με ντομάτα βάζουμε τα κανελόνια σε σειρά μετά από πάνω λίγη ντομάτα κασέρι και τη κρέμα ψήνουμε στους 180 για1 ώρα
Η Συνταγή είναι από Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.