Συνταγές
Πεντανόστιμη τούρτα σοκολατίνα – εξαιρετική τέλεια φτιαγμένη
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
1κ γ νες καφε
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1κουβερτουρα 125 γρ λιωμμένη σε μπεν μαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα γαλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε βάζουμε λίγη κρέμα ξαναβάζουμε παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα. Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλαινα) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφηνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα.Αφηνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Στόλιζουμε με σοκολατάκια που φτιαχνουμε λιωνοντας κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο και βαζουμε σε θήκες σιλικόνης
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.