Γλυκα
Πεντανόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδου με Ζαχαρούχο γάλα
Υλικά : Τριμμένη ινδική καρύδα: 4 κούπες Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (395 γρ. περίπου) Ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ: 100 γρ. (1 συσκευασία) Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος. 2. Σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνετε καλά. 3. Πλένετε και […]
Υλικά :
Τριμμένη ινδική καρύδα: 4 κούπες
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (395 γρ. περίπου)
Ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ: 100 γρ. (1 συσκευασία)
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.
2. Σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνετε καλά.
3. Πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας. Με κουταλάκι παίρνετε από το μείγμα, ποσότητα, όσο 2 κουταλάκια περίπου και κάνετε ολοστρόγγυλα μπαλάκια. Τα βάζετε στην ετοιμασμένη λαμαρίνα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Θα γίνουν 40 μπαλάκια συνολικά.
4. Ψήνετε σε θέση 1/3 από την κορυφή του φούρνου για 12 λεπτά, μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε τα βάζετε σε θήκες για τρουφάκια και τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί
Δες και μία συνταγή για ζαχαρούχο γάλα:
Υλικά
200 g γάλα
-200 g ζάχαρη
-20 g βούτυρο
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε όλα τα προϊόντα σε μια ψηλή κατσαρόλα γιατί το μείγμα θα αφρίσει έντονα.
2. Αφήνουμε να πάρει βράση για 10 λεπτά ακριβώς.
4. Μετά από 10 λεπτά το μείγμα θα είναι πολύ αραιό.
5. Σταδιακά πυκνώνει όταν κρυώνει.
6. Βάζουμε στο βάζο και τοποθετούμε στο ψυγείο. Θέλει λίγες ωρες για να πήξει.