Συνταγές
Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Φρέσκα ζυμαρικά χωρίς αυγά (τα έφτιαξα το πρωί κ τα πήρα μαζί μας) :
1 κιλό σκληρό αλεύρι, λίγο αλάτι κ όσο νερό χρειαστεί (αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί, την ανοίγω σε φύλλο κ τα κόβω)
– 1 βάζο δική μου σάλτσα (έχω λιώσει μέσα και λαχανικά)
– Πράσινες κ μαύρες απύρηνες ελιές
– Θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός (κ μπούκοβο για μας)
– Ξερή μυζήθρα
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό
Παράλληλα, βράζουμε τη σάλτσα, πρόσθετουμε τις ελιές, τα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο κ στράγγισα απευθείας τα ζυμαρικά μέσα
Σέρβιρουμε με τη μυζήθρα
* Ακολούθησαν βούτες στη σάλτσα με ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για πεντανόστιμα, λαχταριστά Ζυμαρικά γεμιστά με σπανάκι
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικών
- Μισό κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
- 2-3 κουταλιές λάδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- πιπέρι
- αλάτι
Για σάλτσα μπεσαμέλ.
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 φλιτζάνια γάλα
- Αλάτι
τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
- Πρώτα απ’ όλα βράζουμε τα μακαρόνια.
- Ενώ βράζουμε τα ζυμαρικά, κόβουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να ψήνουμε μαζί.
- Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι .
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι μαζί για να φτιάξουμε σάλτσα μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε γάλα και αλάτι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Ενώνουμε το σπανάκι και τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα σε αυτό το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα.
- Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Βάζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω , ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 200 βαθμούς .
Καλή όρεξη