Συνταγές
Πεντανοστιμα και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης για το πρωινό μας
Η Συνταγή είναι από κ. Stelios Harula Nod – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τόσο φανταστικά που θα σου έρχεται να μπορούσες να απλώσεις το χέρι και να πάρεις ένα.
Υλικα
150 γρ αλευρι σκληρο
350 γρ αλευρι χ.ο.χ
7 γρ αλατι
35 γρ ζάχαρη
275 _300 γρ νερο χλιαρο
16 γρ μαγια ξερη
Για επαλειψη
Σουσαμι
2 κουταλιες σουπας ζάχαρη
500 γρ νερο
Εκτελεση
Διαλυουμε την μαγια με το χλιαρο νερο Και την ζάχαρη και περιμενουμε 3 λεπτα να ενεργοποιηθει η μαγια
Κατοπιν ριχνουμε ολα τα υλικα και Ζυμωνουμε καλα να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη
Βουτυρωνουμε ενα μπολ Και βαζουμε την ζυμη μεσα και την αφηνουμε για 1 ωρα να διπλασιαστει
Οταν ειναι ετοιμη λαδωνουμε τον παγκο μας την χωριζουμε σε 10 μπαλακια την ζυμη ( περιπου 80 γρ το καθε μπαλακια)
Ανοιγουμε σε κορδονι και ενωνουμε τις ακρες
Σε ενα μπολ ριχνουμε το νερο Και την ζάχαρη…ανακατευουμε καλα να διαλυθει η ζαχαρη και βούταμε το καθε κουλουρι μας μεσα και μετα στο σουσαμι
Τοποθετουμε στο ταψι μας με αντικολητικο χαρτι
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15 με 20 λεπτα. στον αερα. Αναλογα τον φουρνο μεχρι να ροδοκοκκινισουν
Η Συνταγή είναι από κ. Stelios Harula Nod – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.