Συνταγές
Η πιο ωραία και νόστιμη συνταγή για τα κλασσικά πασχαλινά κουλουράκια – τραγανά και υπέροχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
250γρ φρέσκο βούτυρο
300γρ ζάχαρη
5 αβγά (το ένα το κρατάμε στην άκρη για επάλειψη στο τέλος πριν το ψήσιμο)
100γρ χλιαρό γάλα
100γρ φρεσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 φακελάκι baking powder
1/2κγ σόδα μαγειρικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά. Μετά, προσθέτουμε ένα ένα τα 4 αβγά. Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, την βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Σε ενα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε αυτό βάζουμε το baking powder και την σόδα. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο υγρό μείγμα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί ενα μαλακό ζυμάρι.
Το αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε στα παραδοσιακά σχήματα. Σε ενα ποτηράκι χτυπάμε τον κρόκο του αβγού που αφήσαμε στην άκρη με λίγο νερό και με μια βούρτσα σιλικόνης περνάμε απο πάνω τα κουλουράκια.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά η μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.