Συνταγές
Στην απλότητα κρύβεται η γεύση για σήμερα! Ένα ωραιότατο παστίτσιο με παχιά μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κιμά βαζω μισό κιλό μοσχάρι μισό κιλό χοιρινό τσιγαριζω σε ελαιόλαδο κιμά κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο τριμμένο καρότο δάφνη, σβήνω με λίγο κρασάκι μπαχαρι σε κόκκους σκόρδο αλάτι και πιπέρι λίγο πάπρικα γλυκιά την φρεσκοτριμμένη ντομάτα και λίγο πελτε
βραζω τα μακαρόνια σε νερό που κοχλάζει με λίγο Αλάτι δεν τα βραζω πολύ τα Αφήνω να κρατάνε λίγο
Φτιάχνω και την Κρέμα μου βάζω το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτω το αλεύρι Ανακατεύω να γίνει ένα ρου προσθέτω το γάλα χλιαρό αλάτι και πιπέρι φρεσκο μοσχοκάρυδο
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω 2 κρόκους αυγού και μπόλικο τριμμένο τυρί
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ταλιατέλες με ντοματίνια και βασιλικό
Υλικά
για 2 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες
10 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού βασιλικός
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ελιές
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και κρατάμε ½ ποτήρι του κρασιού, από το νερό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπίπερο και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
Ρίχνουμε το νερό από τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα που τις βράσαμε και μόλις τα ντοματίνια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ελιές.