Συνταγές
Ζουμερό και πεντανόστιμο παστίτσιο λαχανικών με βελούδινη ελαφριά τυρένια μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για ένα ταψακι 25*35
500 γρ μανιτάρια πόρτο μπελο
1 μεγαλη μελιτζάνα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κ.γ πελτέ
λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
700 γρ πένες
Για τη μπεσαμέλ
1,5 λίτρο γάλα ελαφρύ
6 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
2 αβγά
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
300 γρ κεφαλογραβιέρα
2 κ.σ βούτυρο
Αλάτι με προσοχή
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μπόλικο καλά αλατισμένο νερό τις πένες al dente.
Σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς για να μην κολλήσουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε τη μελιτζάνα και την πιπεριά Φλωρίνης και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
Από τη μελιτζάνα αφαιρουμε πρώτα το περίβλημά της.
Σκουπίζουμε καλά με μία πετσέτα τα μανιτάρια τα οποία τα κόβουμε και αυτά σε κύβους.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα μου.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 25 * 35 και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τις πένες.
Απλώνουμε τα μισά λαχανικά και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι.
Από πάνω αδειάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα με λίγο αλάτι πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο για να κάψει.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά και προσθέτουμε το μισό λίτρο γάλα που κράτησαμε.
Μέσα στο υγρό μείγμα διαλύουμε και το κορν φλάουρ.
Αφού κάψει το γάλα γυρίζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα μου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κεφαλογραβιέρα.
Απλώνουμε πάνω στα ζυμαρικά.
Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά λίγο επιπλέον τυράκι και αφήνουμε τσιμπιές από βούτυρο στην επιφάνεια εδώ και εκεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά σερβίρουμε .
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.