Συνταγές
Κλασσικό και αγαπημένο παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χονδρά Νούμερο 2
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Ένα ξυλάκι κανέλλα
Σάλτσα, μπαχάρι, γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο
(Μπεσαμέλ ) Υλικά
1 1/2 Μπαστουνάκι Βούτυρο
1 /2 φλιτζάνι του ελληνικού Καφέ ελαιόλαδο
1 1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 περίπου λίτρο γάλα φρέσκο
1με 2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι.
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια όχι πολύ καλά γιατί θα ψηθούν κ στο φούρνο !Σε ένα ταψί ρίχνετε λίγο τυρί τριμμένο ,τα μισά μακαρόνια ρίχνετε από πάνω τυρί τριμμένο, ρίχνουμε τον κιμά και λίγο μπεσαμέλ 3με 4 κουταλιές. Έπειτα πάλι τα μακαρόνια λίγο τυρί τριμμένο, και την Μπεσαμέλ. Από πάνω από την μπεσαμέλ ρίχνουμε μπόλικο τυρί.
Για τον κιμά
Σε μία κατσαρόλα Βάζετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά ,το κρεμμύδι το σκόρδο ,προσθέτετε την σάλτσα το γαρύφαλλο αλάτι πιπέρι και λίγο νεράκι. Αφήνετε τον κιμά να βράσει καλά να δέσει η σάλτσα του να μην έχει καθόλου ζουμιά .
Μπεσαμέλ
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζετε το βούτυρο κ το λάδι να λιώσει και διαλύεται μέσα το αλεύρι, στην συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα όπως στο βιδεο. Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζετε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τα 2 αυγά ολόκληρα χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά, στην συνέχεια ρίχνετε την μία κούπα τυρί το μοσχοκάρυδο το αλάτι και το πιπέρι. σκεπάζετε τα μακαρόνια με την κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί ,ψήστε το παστίτσιο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.375 Φαρενάιτ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”