Συνταγές
Η πιο τέλεια συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 & 1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος (φυτίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ανθόνερο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα δυο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν’αφρατέψουν και ν’ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια και τ’αμύγδαλα.
Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.
Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιαστέ τα σε λαμαρίνα.
Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγουν από το φούρνο, Βγάλτε τους με προσοχή επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο.
Μ’ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς. Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Με συνταγή της κ.Βέφας Αλεξιάδου
Η Εκτέλεση είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.