Συνταγές
Παραδοσιακοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες – θα τους λατρέψετε και θα γεμίσουν το σπίτι σας εορταστικές γλυκές μυρωδιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή “Πλούταρχος Πάστρας – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
500 ml χλιαρό νερό
Μισό λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
100γρ. Σουσάμι
Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το νερό.
Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσουν τα υλικά να ομογενοποιούνται προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα ώστε να διπλασιαστεί.
Οταν είναι έτοιμος ο χυλός αρχίζουμε το τηγάνισμα.
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Με ενα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε χυλό απο το μπολ και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Με μία τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε ώστε να τηγανιστεί ο λουκουμάς απο όλες τις πλευρές.
Μόλις χρυσαφίσουν, βγάζετε τους λουκουμάδες με την τρυπητή και τους τοποθετείτε σε πιάτο που έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Μεταφέρετε τους στραγγισμένους λουκουμάδες σε πιατέλα, τους περιχύνετε με μέλι και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Νόστιμη συνταγή “Πλούταρχος Πάστρας – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Συνέχισε να δοκιμάζεις τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.
Δες παρακάτω πως να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου τους καλύτερους λουκουμάδες γεμάτοι αρώματα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Papoulidou Alexandropoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
-1 συσκευασία ΦΑΡΙΝΑΠ(500γρ.)
-500ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Εγώ πρόσθεσα και λίγες σταγόνες βανίλιας(μία κάψουλα για όποιον δεν έχει βανίλια σε υγρή μορφή)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία μπασίνα και προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και την βανίλια. Το μείγμα είναι έτοιμο
Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο ηλιέλαιο για να βουτάμε το κουτάλι μας.(με το νερό πιτσιλάει). Προσθέτουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι. Το αφήνουμε να κάψει καλά. Παίρνουμε με το ένα χέρι μας λίγο χυλό, κλείνουμε την χούφτα μας και το χυλό που ανεβαίνει τον παίρνουμε με το κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι.
Γυρίζουμε συχνά και αφαιρούμε μόλις αποκτήσουν χρώμα χρυσαφί.
Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με μέλι κανέλα καρύδια ή μερέντα. Εγώ έτσι για την τσαχπινιά έβαλα και ινδοκάρυδο στην μερέντα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Papoulidou Alexandropoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”