Συνταγές
Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα! (Τραγανοί και Πεντανόστιμοι)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε τραγανούς και πολύ νόστιμους κουραμπιέδες για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση! Συνταγή που θα εμπιστευτείς για πολύ καιρό!
Υλικά
100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
400 γρ ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
50 γρ άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 σφηνάκι τσίπουρο
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Ανθόνερο ή ροδόνερο
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χοντροκόβοντας τα αμύγδαλα σε ένα μίξερ.
Κατόπιν, βγάζουμε το βούτυρο για αρκετές ώρες από το ψυγείο να μαλακώσει και το χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ να γίνει σαν σαντιγί. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε και ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη ενώ στην πορεία βάζουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια, τοοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας μας, ένα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε την μισή ζύμη σε χοντρό φύλλο. Έπειτα κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει και βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος, όταν κρυώσουν οι κουραμπιέδες, τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο ή ροδόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ανθόνερο ή ροδόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη όσο είναι καυτοί.
Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι! Καλή απόλαυση και του χρόνου με υγεία!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!