Connect with us

Συνταγές

Παραδοσιακή εξ Αγρινίου συνταγή για καταπληκτικό μπακλαβά!

Published

on

82191009 2680685085302068 3632464372934115328 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.

Υλικά (για ταψί Ν40)
1300 γρ. πολίτικο φύλλο ή φύλλο Βηρυτού
800 γρ.καρύδια χοντροκοπανισμένα
3 κοφτές κ.σ. κανέλα
1 κοφτή κ.σ. γαρύφαλλο
360 γρ. φρυγανιά τριμμένη
350 γρ. ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. ελαιόλαδο

Για το σιρόπι
6 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες μέλι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπωλ τα υλικά της γέμισης. Βουτυρώνουμε καλά κάτω και στα πλάγια το ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα τα οποία έχουμε αλείψει πρωτα με βούτυρο&λάδι.

Σκορπίζουμε με το χέρι ή με κουτάλι λίγο από το μείγμα των καρυδιών και συνεχίζουμε αλείφοντας κάθε φύλλο και προσθέτοντας τη γέμιση (βάζω 2 φύλλα στο ενδιάμεσο και τότε προσθέτω τη γέμιση).

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε 5 φύλλα για το τελείωμα. Έπειτα κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και περιχύνουμε με βούτυρο&λάδι εφόσον το έχουμε πρώτα “ζεματίσει”.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά. Ο μπακλαβάς πρέπει να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τότε αφήνουμε να βράσει για 5λεπτά.

Μόλις βγει ο μπακλαβάς από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά και τότε περιχύνουμε με το σιρόπι μας λίγο-λίγο να πάει παντού.

Το σιρόπι να είναι χλιαρό ούτως ώστε ο μπακλαβάς να διατηρηθεί “τραγανός”. Αφήνουμε ν’απορροφήσει όλο το σιρόπι και τότε σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές5 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα7 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές9 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές11 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές12 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version