Connect with us

Συνταγές

Η Τούρτα μου…Τούρτα Αμυγδάλου…

Published

on

84244456 1656024171206633 9169623158255255552 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την marianna”
Παραδοσιακή, διαχρονική, ντυμένη στα λευκά η αγαπημένη τούρτα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ..….

6 αυγά μεγάλου μεγέθους ή 7 αυγά μεσαίου μεγέθους
180 γραμμάρια ζάχαρη,
130 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο,
30 γραμμάρια κορν φλάουρ,
45 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε από το βούτυρο…… Λιώνουμε σε μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο.. ….. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε……. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ……

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια….. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη (90 γρ) σε σφιχτή μαρέγκα… Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη και χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ημίλευκο μείγμα…. Σταματάμε το μίξερ…..

Κατεβάζουμε τον κάδο του μίξερ με τους κρόκους .Ρίχνουμε μέσα λίγη- λίγη τη μαρέγκα εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι- – κορν φλάουρ να πέφτει σαν βροχή……… Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα αφράτο μείγμα…..

Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφριά
Παίρνουμε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε 4-5 κ. σ από το μείγμα του κάδου του μίξερ …..

Αρχίζουμε να προσθέτουμε μέσα στο μπολ κουταλιά – κουταλιά το βούτυρο ανακατεύοντας, μέχρι να προσθέσουμε και τα 75 γραμμάρια βούτυρο …..

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μέσα στο μπολ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα στον κάδο του μίξερ…. .

Ανακατεύουμε με τη μαρίζ τώρα ελαφρά όλο το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μια αποσπώμενη που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και έχουμε περάσει τα τοιχώματα της με βούτυρο…..

Ψήνουμε στους 170 ο για 30 -40 περίπου λεπτά..και εφαρμόζουμε την μέθοδο της οδοντογλυφίδας για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκε το παντεσπάνι μας…..

Καλό είναι να φτιάξουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα…..

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ……..
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ……..

250 γραμμάρια ζάχαρη,
250 ml νερό,
φλούδα από μισό λεμόνι

αφαιρούμε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας (θα τους χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής ) και χρησιμοποιούμε το λοβό στο σιρόπι….

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το λοβό βανίλιας και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός…..

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία…

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ….
Σε ένα ταψί βάζουμε 150 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 ο ….

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και τα ψιλοκόβουμε…..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ…..
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλο φιλέ, εάν θέλετε να αποφύγετε αυτή την διαδικασία……

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ……
5 κρόκους, 100 γραμμάρια κορν φλάουρ,
180 γραμμάρια ζάχαρη,
1 λίτρο γάλα,
τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας,
τη φλούδα από ένα μικρό λεμόνι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ…..
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας και τη φλούδα από το λεμόνι……

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να φτάσει σε σημείο βρασμού… Όχι να βράσει……

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να λιώσει η ζάχαρη………

Μόλις το γάλα έρθει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα λίγο – λίγο. στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κάψει τους κρόκους… ..

Στη συνέχεια όλα μαζί γάλα και κρόκους από το μπολ τα μεταφέρουμε και πάλι στην κατσαρόλα …

Βάζουμε εκ νέου την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια…… Μόλις δέσει τη μεταφέρουμε σε καθαρό, ευρύχωρο μπολ και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της…. ( αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού)

Την καλύπτουμε με μεμβράνη , η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα….. Μόλις πέσει η θερμοκρασία την βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε….

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ…..
Βγάζουμε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει προκειμένου να την χρησιμοποιήσουμε….

Η διαδικασία του να στήσουμε την τούρτα είναι σχεδόν η ίδια που ακολουθούμε σε όλες τις τούρτες..

Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία..…. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε μια πιατέλα και στη συνέχεια περνάμε γύρω του ένα τετράγωνο τσέρκι για να στήσουμε την τούρτα…..

Βρέχουμε τον πρώτο κομμάτι με σιρόπι να βραχεί καλά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα πατισερί..…

Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το κομμάτι…. Εδώ πάνω από την κρέμα απλώνουμε και τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα…

.Όπως, όμως, σας έγραψα και πιο πάνω μπορείτε να απλώσετε αμύγδαλα φιλέ…… Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι ….

Το τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι με προσοχή και το βρέχουμε με σιρόπι όπως ακριβώς κάναμε και στο πρώτο κομμάτι…… .

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα….. Τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι και το βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι… .Μεταφέρουμε την τούρτα με το τσέρκι στο ψυγείο και την αφήνουμε για 5-6 ώρες

Την καλύπτουμε με χτυπημένη σαντιγί και αμύγδαλα φιλέ ή καβουρδισμένα….…

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την marianna”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 λεπτά ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές14 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές16 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές18 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές20 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές22 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές24 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Exit mobile version