Συνταγές
Εύκολα και νόστιμα παξιμαδάκια πορτοκαλιού για κάθε περίπτωση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
120 ml λάδι, 110gr ζάχαρη, 120 ml χυμό πορτοκαλιού, 1 κ.γ σόδα 1 πορτοκάλι ξύσμα ,450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ανακατεμένο με την σοδα το ξύσμα ανακατεύουμε και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι θα γίνει μια ωραία κανονική ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα στη συνέχεια βγάζουμε τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη έχουμε βρέξει το σουσάμι το έχουμε σουρώσει το απλώνουμε πάνω στον πάγκο
κάνουμε δύο μεγάλα μασούρια στρογγυλά τα περνάμε στο σουσάμι και έπειτα στο ταψί με λαδόκολλα τα πατάμε ελαφρώς να μην είναι στρογγυλά τα χαράζουμε σε κομμάτια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′ τα βγάζουμε
τα αφήνουμε 5′ τα κόβουμε στις χαρακιές και τα γυρίζουμε ανάποδα στο ταψί και ξαναψηνουμε για 20′ στους 170 βαθμούς να φρυγανιστουν τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν τραγανά
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.