ΥΛΙΚΑ
320 γρ. αμύγδαλα λευκά
5 ασπράδια
βουτυρόκρεμα για την γέμιση
Για τη βουτυρόκρεμα θα χρειαστείτε
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αλέθετε τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δυο ασπράδια.
Την μεταφέρετε σε μπολ και το χτυπάτε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα ασπράδια και 2 κουταλιές σούπας αμύγδαλο λικέρ.
Βάζετε την ζύμη στο κορνέ και τοποθετείτε στο ταψί με λαδόκολλα δισκάκια στα οποία βαζετε ένα αμύγδαλο πάνω. Κατόπιν ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ασπρίσουν.
Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε έναν εργολάβο ανάποδα βάζετε κρέμα και το κλείνετε με έναν άλλο εργολάβο.
mageirikhkaisuntages.blogspot.com