Συνταγές
Πανεύκολο κέικ μαρμπρέ βανίλια – σοκολάτα με απλά και λίγα υλικά
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
225g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225g κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
225g Φαρίνα Κόκκινη
3 κ.σ γάλα φρέσκο (45ml)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ κακάο
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά ανακατεύοντας καλά το κάθε ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε την βανίλια, και το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το γάλα.
Βγάζουμε λίγο από το μείγμα και ανακατεύουμε σε αυτό το κακάο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, προσθέτουμε κουταλιές κουταλιές και από τα 2 μείγματα εναλλάξ.
Τέλος με ένα ξυλάκι κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να κάνει νερά το σκούρο χρώμα μέσα στο κίτρινο.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45-55 λεπτά μέχρι το ξυλάκι να βγαίνει στεγνό από την μέση του κέικ. (μου πήρε ακριβώς 45 λεπτά)
*Η φόρμα που το έχω ψήσει είναι 25x15cm
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
πεντανόστιμο και πολύ αφράτο κέικ μαρμπρέ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
350 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 μπέικιν πάουντερ
1,5 φλιτζάνι γάλα
3 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 λευκή κουβερτουρα για το γαρνίρισμα
Τρούφα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, το κονιάκ και σταδιακά ρίχνουμε γάλα, αλεύρι και το μπεικιν. Βάζουμε το μισό από το μείγμα σε βουτυρωμενη φόρμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας σοκολατένιο.
Το βάζουμε πάνω στο πρώτο μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις. Όταν ψηθεί ξεφορμάρουμε και απλώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Έπειτα διακοσμούμε με τρούφα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”