Συνταγές
Πίτα με σπανάκι κ πράσο και ψωμάκι γάστρας – Υπέροχα όλα, με τραγανό ωραίο χειροποίητο φύλλο και σπιτικό ψωμάκι
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Το φύλλο θα χρειαστούμε 650 γραμ. αλεύρι 250 γραμ. νερό εμφιαλωμένο έβαλα Λίγο αλάτι και ελάχιστο Ελαιόλαδο
Για Επάλειψη θα χρειαστούμε 150 γραμ βούτυρο και ηλιέλαιο 100 γραμ Ζυμωνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί
Μετά από 1 ώρα κανουμε Μπαλάκια στρογγυλά και τα αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστούν για 20 λεπτά Περνούμε το κάθε μπαλάκι
Ανοίγουμε όσο το μέγεθος ενός μικρού πιάτο έτσι ακολουθούν και τα επόμενα το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα λάδωμα
Μόλις τελειώσουν Σκεπαζουμε πάλι με ζελατίνα και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δυστυχώς δεν μπορώ ακριβώς να στα περιγράψω πως γίνεται ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη την οποία έχουμε Λαδώσει πάρα πολύ καλά και το τραπέζι
Και σηκώνουμε το φύλλο κ τραβάμε προς τα εξω Είναι μια διαδικασία που σιγά σιγά με εμπειρία γίνεται εύκολη
Τοποθετω στην άκρη την γέμιση κ τυλίγω Καλό θα είναι να παρακολουθήσουμε κάποιο βίντεο στο YouTube εγώ έτσι έμαθα να το κάνω
Υλικά για γέμιση
Σπανάκι 2 ξερά κρεμμύδια 2 πράσα ελαιόλαδο ,,αλάτι ,,κόκκινο γλυκό πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κιχι έβαλα φέτα με Φιλαδέλφεια μέσα ανακατεμένα ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΑΣ 1 κιλό αλεύρι δυνατό για ψωμί 3 κούπες νερό, φακελάκια ξερή μαγια λίγο αλάτι 3 κουτ σουπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΕΛΑΦΡΑ να ανακατευτούν τα υλικά Πρώτα το αλεύρι με την μαγιά κ το νερό Τέλος το αλάτι κ το ελαιόλαδο Αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα
την επόμενη Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την Γάστρα μαζί με το ψωμί το οποίο έχουμε πλάσει σε ότι σχήμα θελουμε
Το χαράζουμε πάνω με λεπίδα κι αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλεύριΤο Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά με το καπάκι Βγάζουμε το Καπάκι και συνεχίζουμε για άλλα 15 λεπτά στους 150 βαθμούς
Μεχρι να ροδίσει Εγώ Το ψεκάζω με ένα ψεκαστήρα για να κάνει κρούστα Αυτά τα λίγα κ ας πρόσεχα
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.