Γλυκα
Είναι τέλειο, είναι κόλαση η πάστα ζαχαροπλαστείου καραμέλα – σοκολάτα
Η εικονα μιλαει απο μονη της, Είναι μια συνταγή σκέτη απόλαυση.. Φτιάξτε αγαπημένη πάστα ζαχαροπλαστείου καραμέλα – σοκολάτα..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
110 γρ. άχνη
110 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. αλεύρι “Κούλα”
20 γρ. κακάο
2 αυγά
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
φιστίκια ανάλατα
500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
75 γρ. ηλιέλαιο
τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρι άχνη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα 2 αυγά, το κακάο, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Παίρνουμε ένα τσέρκι 20Χ20 εκατοστά και το βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα. Λαδώνουμε το τσέρκι και αφού βάλουμε το μίγμα από το μπωλ σε ένα κορνέ, κάνουμε γραμμές τις οποίες με την σπάτουλα ισιώνουμε.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 17 λεπτά στις αντιστάσεις. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφού αφιαρέσουμε το τσέρκι, κόβουμε τη βάση σε 8 κομμάτια.
Τα στολίζουμε με το κορνέ και καραμελωμένο ζαχαρούχο κρύο. Στολίζουμε με ανάλατα φυστίκια.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 έως 3 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί. Της προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο, ανακατεύουμε και την βάζουμε σε ένα δοσομετρητή.
Βγάζουμε την πάστα από το ψυγείο και περιχύνουμε με την κουβερτούρα. Στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ θα δείτε πως να κάνετε “πάστα ζαχαροπλαστείου ” . Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis