Γλυκα
Εύκολη και οικονομική πάστα ζαχαροπλαστείου Καραμέλα-Σοκολάτα
Είναι η πάστα ζαχαροπλαστείου που απλά θα την λατρέψεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-110 γρ. άχνη
110 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. αλεύρι “Κούλα”
20 γρ. κακάο
2 αυγά
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
φιστίκια ανάλατα
500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
75 γρ. ηλιέλαιο
τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρι άχνη, το βούτυρο, και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Oταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, 110 γραμμάρια από το αλεύρι Κούλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μίγμα να πάρει μορφή κρέμας.
Λαδώνουμε ένα τσέρκι και γεμίζουμε το κορνέ με το μίγμα. Απλώνουμε με το κορνέ σε γραμμές το μίγμα και με την σπάτουλα το ισιώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 17 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το τσέρκι και το κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε 8 κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα κορνέ το ζαχαρούχο καραμελωμένο και στολίζουμε τα κομμάτια. Τοποθετούμε επάνω από το ζαχαρούχο καραμελωμένο κομμάτια από ανάλατα φυστίκια.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 έως 3 ώρες.
Σε ένα μπωλ, σπάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Κατόπιν, προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε. Με αυτό το μίγμα, περιχύνουμε επάνω από τα κομμάτια του γλυκού και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μπορούμε να τα κόψουμε.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής με όλα τα βήματα:
Επειδή ένα γλυκό ποτέ δεν είναι αρκετό, δες όλες τις νόστιμες συνταγές για πάστα ζαχαροπλαστείου που έχουμε και σίγουρα δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis