Συνταγές
Πάβλοβα – Υπέροχο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό με φρούτα της εποχής!
Η Συνταγή είναι από Sophia Kalyvas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-2 πάτοι μαρέγκας (αγοράζω έτοιμους)
-750ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ (με το φτερό) με 3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη σε σαντιγύ (να είναι κρύα από το ψυγείο η κρέμα / προτιμουμε του Σκλαβενίτη την Μαράτα)
-2 κεσεδάκια φράουλες πλυμμένες και ΣΤΕΓΝΕΣ.
-ένα σακουλάκι ψύχα αμύγδαλα, που το καβουρδίζω και το καραμελώνω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό (χωρίς λιπαρή ουσία) και όσο τα αφήνουμε να κρυώσουν, φτιάχνουμε καραμέλα με περίπου 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με την καραμέλα.
Τα βάζουμε σε ελάχιστα βουτυρωμένη λαδόκολλα για να κρυώσουν (προσοχή που θα την ακουμπήσετε γιατί η καραμέλα καίει πολύ). Όταν κρυώσουν καλά, τα σπάμε στο γουδί.
Τα αμύγδαλα και τη σαντιγύ μπορείτε να τα έχετε έτοιμα και από την προηγούμενη μέρα.
Παίρνουμε μια ωραία πιατέλα και βάζουμε σε δυό-τρία σημεία από μια μικρή κουταλιά σαντιγύ την απλώνουμε λίγο και ακουμπάμε πάνω τον πάτο της μαρέγκας (αυτό το κάνουμε για να κολλήσει και να μην γλιστρήσει όταν θα πάμε να την κόψουμε για να σερβίρουμε ).
Απλώνουμε στην επιφάνεια του πάτου σαντιγύ και μετά την καλύπτω με κομματάκια φράουλας. Ρίχνω από πάνω καραμελωμένα αμύγδαλα. Ξαναβάζουμε σε δυό-τρία σημεία σαντιγύ και τοποθετώ τον δεύτερο πάτο, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία, απλώνουμε σαντιγύ και μετά φράουλες, μόνο που τώρα βάζουμε τις πιο μικρές φράουλες ολόκληρες σχηματίζοντας ένα σχέδιο, όπως μου έρθει εκείνη τη στιγμή. Αν δεν φτάνουν για όλη την επιφάνεια κόβω φράουλες στη μέση ή σε τέταρτα και στολίζουμε όλη την επιφάνεια. Αφού την καλύψουμε όλη, ρίχνουμε μπόλικα αμύγδαλα.
Αν έχετε τραπέζι, θα την φτιάξετε λίγη ώρα πριν γιατί θέλουμε τη μαρέγκα τραγανή. Αν την κάνετε από την προηγούμενη μέρα θα μουλιάσει και δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
Η Συνταγή είναι από Sophia Kalyvas– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.