Connect with us

Συνταγές

Ο ωραιότατος μπακλαβάς σου είναι αυτός!

Published

on

414457577 3656579747998262 909913523558227996 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 γρ. καρύδια ψίχα, (έβαλα μισά καρύδια και μισά φυστίκια Αιγίνης).
2 κτσ. φρυγανιά
2 κτσ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 λεμόνι χυμό και φλούδα
1 ξυλάκι κανέλα

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώσει, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά, ξαφρίζουμε όταν φουσκώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε πολύ καλά το ταψί.
Βάζουμε 3 φύλλα κάτω βουτυρωμένα καλά. Υστερα γέμιση, 2 βουτυρωμένα φυλλα, γέμιση, 2 βουτυρωμένα φύλλα και τελειώνω με 2 φύλλα βουτυρωμένα .

Χαράζουμε, βάζουμε γαρύφαλλα και ρίχνουμε στις χαρακιές βούτυρο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα και 40 λεπτά.

Όταν ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό λίγο- λίγο.
Το αφήνουμε χωρίς να το σκεπάσω.

Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Αυτός ο μπακλαβάς προκαλεί λιποθυμίες!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
300 γρ. καλό αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
600 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο ανάμικτο με 1 κτγ. κανέλλα
1 κτγ. γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, (30χ27 εκ.).

Βάζουμε στον πάτο 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Ρίχνουμε γέμιση.

Συνεχίζουμε, βάζουμε 2 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και ρίχνουμε γέμιση. Ξανά 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση. Ξανά 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση. Τέλος βάζουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.

Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω, το αλείφουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στην συνέχεια το βγάζουμε και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.

Ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις να κοκκινήσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερού νερό, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 2 κτσ. μέλι, το χυμό ενός λεμονιού για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ::ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές15 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές17 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές19 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα21 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές23 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Exit mobile version