Συνταγές
Ο δικός μας χυμός ντομάτας σε βάζο για τον χειμώνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Koulouri– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 κιλά ντομάτα τύπου πομοντόρο την οποία τη βάζουμε σε λίγο βραστό νερό για ένα λεπτό και αμέσως το παγωμένο για να την ξεφλουδίσουμε
Στη συνέχεια την κόβουμε την τρίβουμε ή τη βάζουμε στο μούλτι και τη βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα την βάζουμε να βράσει και μόλις βγάλει λίγους αφρούς τους βγάζουμε με μία Τρυπητή κουτάλα και στη διάρκεια του βρασίματος ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας κόφτες αλάτι μία κουταλιά της σούπας κόφτη ζάχαρη και μισό κρασοπότηρο λάδι
Βράζουμε περίπου για μισή ώρα με τρία τέταρτα να φύγει το περισσότερο νερό και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που τα έχουμε βάλει για ένα τέταρτο στους 50 βαθμούς στο φούρνο
Ζεστά και τα δύο γεμίζουμε τα βάζα και πάνω βάζουμε λίγο λάδι για να διατηρηθεί κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μόλις κρυώσουν τα βάζα μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σκιερό μέρος
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Koulouri– “Χρυσές Συνταγές”.