Συνταγές
Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.
Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για χαλβά. Καλή σας όρεξη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”